1 κοτόπουλο
1 με 2 φλιτζάνια ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
1 λεμόνι
1-2 αυγά
Λίγο κορν φλάουρ
Αλάτι πιπέρι
Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αλάτι και πιπέρι. Αν από το κοτόπουλο έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του, τότε προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Κατά τη διάρκεια του βρασμού δημιουργείται αφρός τον οποίο και αφαιρούμε. Όταν το κοτόπουλο βράσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κρατάμε ζεστό μέσα σε σκεπασμένο τάπερ. Ρίχνουμε στο ζωμό της κατσαρόλας το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει εντελώς. Σε ένα μπωλ βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 2-3 κουταλιές κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα και τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Κόβουμε σε μερίδες το κοτόπουλο, ή αφαιρούμε την πέτσα του και το ξεκοκαλίζουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν πάψει εντελώς ο βρασμός, με μια κουτάλα ρίχνουμε αργά και λίγο λίγο το ζωμό στο μπωλ με το αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μπωλ γεμίσει, αδειάζουμε προσεκτικά και λίγο λίγο το περιεχόμενό του στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Την ανεβάζουμε για 2-3 λεπτά ξανά στη φωτιά και η σούπα μας είναι έτοιμη.
Σημ: Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σούπα μας, βάζουμε περισσότερο κορν φλάουρ. Αν θέλουμε πιο πολύ σούπα βάζουμε περισσότερο νερό και ρύζι. Αν θέλουμε να είναι ευπαρουσίαστο το κοτόπουλο της σούπας, τότε δεν το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα αλλά το βάζουμε στο πιάτο αφού έχουμε σερβίρει τη σούπα. Προσοχή το νερό να είναι από την αρχή αρκετό γιατί αν χρειαστεί να προσθέσουμε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα γίνει η σούπα μας άνοστη και θα χρειαστούμε κύβο νοστιμιάς.