Κοτόπουλο
Κρεμμύδια
Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ζάχαρη
Δαφνόφυλλα
Σάλτσα ντομάτας
Θαρρώ το πιο κατάλληλο μέρος του κοτόπουλου είναι οι φτερούγες εκ πρώτης κ μετά το στήθος… Καθαρίζουμε κρεμμύδια άσπρα, πολλά… πολλά κρεμμύδια… Κ δύο τρεις πατάτες οι οποίες θα βοηθήσουν στο χύλωμα…
Βάζουμε λάδι μπόλικο να κάψει σε μια κατσαρόλα πλακερή, κόβουμε χοντρές τις πατάτες κ χοντροκοβουμε κ τα κρεμμύδια… αφού τσιτσιρίσουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά κ τα αφήνουμε να μαραθούν ανακατώνοντας συχνά πυκνά… Όταν το κρεμμύδι γίνει διάφανο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, δύο δαφνόφυλλα, σάλτσα ντομάτας μπόλικη κ ακουμπάμε επάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς να ανακατέψουμε… προσθέτουμε νεράκι βραστό μέχρι να καλύψει τα υλικά μας, καπακώνουμε την κατσαρόλα κ το ξεχνάμε για 1,5 ώρα σε χαμηλή φωτιά… δεν ανακατεύουμε, παρά μόνο λίγο στο τέλος…
Νόστιμο φαγητό, λίγο βαρύ, γι’ αυτό μην το φάτε για βραδινό… Σας φιλώ όλους γλυκά κ εύχομαι χρόνια γερά σε όσους γιορτάζουν… Να προσέχετε…
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.