10 μπούτια κοτόπουλου
3-4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κούπα αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Επιλέγουμε εάν θέλουμε να φτιάξουμε το πάνω ή το κάτω μέρος από το μπούτι του κοτόπουλου και χρησιμοποιούμε μόνο ίδια κομμάτια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Εάν φαίνεται κάπου λίπος το αφαιρούμε και το ίδιο κάνουμε και εάν περισσεύει (κρέμεται) πέτσα.
Από το πρωί της ημέρας προετοιμάζουμε το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και το διαλύουμε μέσα σε μια κούπα ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο μέσα στο δοχείο μας και το σκεπάζουμε με πολύ παγωμένο νερό και παγάκια. Το κρατάμε στο ψυγείο και το βγάζουμε μία με μία ώρα και ένα τέταρτο πριν από την ώρα που θέλουμε να γευματίσουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και βγάζουμε από το μπωλ το κοτόπουλο. Το στεγνώνουμε πολύ καλά. Σε μια σακούλα κατάψυξης βάζουμε μια κουταλιά αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το αλεύρι. Κλείνουμε την σακούλα και ανακατεύουμε το μείγμα μας. Προσθέτουμε ένα ένα ή δύο δύο τα κομμάτια του κοτόπουλου μέσα στη σακούλα και ανακινούμε (για ασφάλεια κρατώντας και από το κάτω μέρος την σακούλα) να πασπαλιστεί από όλες τις πλευρές του με αλεύρι. Βγάζουμε το κομμάτι του κοτόπουλου και το τινάζουμε ελαφρά να φύγει το επιπλέον αλεύρι. Αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου -με την πλευρά που έχει την πέτσα προς τα κάτω- πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε αλείψει με το βούτυρο. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου και στη συνέχεια προσεκτικά γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη του πλευρά το κρέας. Θα χρειαστεί περίπου είκοσι λεπτά. Όταν ροδοκοκκινήσει το βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε το κοτόπουλο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Στη συνέχεια σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Το κοτόπουλό μας είναι σαν τηγανητό ενώ έχει ψηθεί στο φούρνο και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!