1 μεγάλο κοτόπουλο
2-3 μήλα
1 κρεμμύδι ξερό
1 λεμόνι
2 κούπες ζωμό κότας (ή 1 κύβο νοστιμιάς κότας)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λίγα κλωναράκια από φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, εστραγκόν κ.α.)
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μήλα και κόβουμε το λεμόνι σε λεπτές φετούλες. Αφαιρούμε μικρά φτερά και περιττά λίπη από το κοτόπουλο και το πλένουμε. Αλείφουμε εσωτερικά και εξωτερικά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και με αυτά παραγεμίζουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας μερικά φετάκια λεμονιού, φετάκια κρεμμυδιού και τα φρέσκα μυρωδικά μας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και πάνω του στρώνουμε τα κομμάτια μήλου, κρεμμυδιού και λεμονιού που περίσσεψαν. Στερεώνουμε το κοτόπουλο σε μια σχάρα πάνω τους και το περιχύνουμε με λίγο από το ζωμό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αλείφοντας περιστασιακά το κοτόπουλο με τον ζωμό. Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.