1 μεγάλο κοτόπουλο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
6 – 8 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 αυγό
4 φρυγανιές τριμμένες
1/2 λεμόνι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε ένα σαγανάκι σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τη μία κουταλιά ελαιόλαδου. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αυγό και το χτυπάμε. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε το κοτόπουλο στο σημείο του λαιμού. Στην κοιλιά του, βάζουμε το μισό λεμόνι και το βάζουμε σε ένα ταψί με ελάχιστο νερό. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Πριν το σερβίρουμε αφαιρούμε την πέτσα.