500γρ. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
2 κούπες μπουκετάκια μπρόκολου
1 κούπα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι τριμμένο σκόρδο
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλάκι σόγια σως
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μπρόκολο και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη. Βγάζουμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα διατηρούμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα. Προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη στο τηγάνι και μέσα σωτάρουμε το κοτόπουλο κομμένο σε κομματάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές του. Τέλος προσθέτουμε και τα λαχανικά ξανά στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό του κοτόπουλου, τη σόγια σως και τη ζάχαρη. Σε ένα μπωλάκι βάζουμε 1 κουταλιά κρύο νερό και μέσα του διαλύουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι και ανακατεύουμε για να πήξει παντού η σάλτσα μας. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με μπρόκολο και μανιτάρια συνοδεύοντάς το με ρύζι, ζυμαρικά ή και σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.