8 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
4 περίπου κεφάλια σκόρδου (40+2 σκελίδες)
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα
8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 κουταλιές μείγμα για “βότανα της εξοχής”
2 κουταλιές λευκό κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί με “καπάκι” που θα χωρά σε μία στρώση το κοτόπουλό μας. Βγάζουμε τις περιττές φλούδες του σκόρδου που είναι πολύ λεπτές, αλλά αφήνουμε τις σκελίδες με την σκληρή και σταθερή τους φλούδα. Δύο από αυτές τις σκελίδες τις ξεφλουδίζουμε εντελώς και τις ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα σε αυτό τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές τα μπούτια κοτόπουλου. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και μέσα στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Στο ταψί βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε μέσα του τις 20 ακαθάριστες σκελίδες του σκόρδου. Ανακατεύουμε τα μπούτια κοτόπουλου (με το δέρμα προς τα πάνω) με το τσιγαρισμένο κρεμμυδάκι και σκορδάκι και τα στρώνουμε πάνω στις σκελίδες του σκόρδου. Σκεπάζουμε το κοτόπουλο με τις υπόλοιπες είκοσι ακαθάριστες σκελίδες. Μέσα στο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και το “ξεπλένουμε” από το ζουμί του κοτόπουλου. Περιχύνουμε το ταψί με το υγρό του τηγανιού. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μείγμα βοτάνων της εξοχής και βάζουμε τα κλαδάκια του θυμαριού ανάμεσα στο κρέας. Ψήνουμε για 1 1/2 περίπου ώρα μέχρι να ροδίσει και να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το κοτόπουλο μαγειρεμένο με τον καλύτερο γι’ αυτό, αλλά και για εμάς τρόπο!!!