1 πακέτο φιλετάκια κοτόπουλο μπουτάκια (700γρ.)
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 κουτί μπύρα
3 κουταλιές μουστάρδα πικάντικη ή ντιζόν
5 κουταλιές λάδι
1 δαφνόφυλλο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Προαιρετικά 1 κύβο ζωμό κότας
Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια και τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε τα άλλα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες (για να τις αφαιρέσουμε μετά αν θέλουμε) απλά τις χαράσσουμε. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο το σοτάρουμε καλά και από τις δυο πλευρές. Σβήνουμε με την μπύρα και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, τη δάφνη και τον κύβο. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα μείγμα και σιγοβράζουμε για 25 – 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα γυρίζοντας τα μπούτια μια δυο φορές.
Σερβίρεται με ρύζι και πάει πολύ με τη φέτα.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Σάκης Πολίζος, και τον ευχαριστούμε πολύ!