1 κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες, προτιμότερο σε 8 ή παραπάνω κομμάτια)
5 πατάτες
4 πιπεριές (1κόκκινη, 1πράσινη, 1πορτοκαλί, 1κίτρινη)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 σφηνάκι σάλτσα σόγιας ή εναλλακτικά το χυμό 2 πορτοκαλιών
Φέτα
1 ντομάτα
Αλάτι – πιπέρι
Λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
Το χυμό ενός λεμονιού
Παίρνουμε το κοτόπουλο το πλένουμε πολύ καλά και όπως είναι κομμένο το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και ταυτόχρονα κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Κόβουμε τις πιπεριές και τη ντομάτα σε λωρίδες και ροδέλες αντίστοιχα.
Παίρνουμε τη λαδόκολλα βάζουμε μια στρώση πατάτες, από πάνω μερικά κομμάτια κοτόπουλο το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει πριν και το έχουμε αλείψει με μέλι (προσοχή στο αλάτι). Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πιπεριές, τη ντομάτα, και τρίμμα φέτα. Ξαναεπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία έως να τελειώσουν τα υλικά. Τελευταία πάντα βάζουμε τη φέτα. Κλείνουμε με τη λαδόκολλα, και από πάνω αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς τρυπώντας με ένα καλαμάκι τη λαδόκολλα. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το ψήνουμε στο γκριλ για να πάρει χρώμα.
Συνοδεύετε με κόκκινο κρασί.
Παραλλαγή: Μπορούμε να αφαιρέσουμε τις πατάτες και να τηγανίσουμε μερικές στο τέλος που είναι και πιο αποδεκτές στα παιδιά.
Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Σαΐτη Βαρβάρα, και την ευχαριστούμε πολύ.