1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο
6 κολοκυθάκια
6 πιπεριές κέρατο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
5 σκελίδες σκόρδο
2 πουμαρό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας κάπαρη
1/2 κουταλάκι σκόνη τσίλι
4-5 σταγόνες ταμπάσκο
1 κουταλάκι κάρυ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 1/2 κουτ. σούπας αλάτι
Λίγο ούζο
Πλένουμε, αφαιρούμε κοτσάνι και σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Πλένουμε, αφαιρούμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια μας και τα κόβουμε σε μέτριου πάχους ροδέλες. Καθαρίζουμε και κόβουμε καρέ τα κρεμμύδια μας. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις σκελίδες του σκόρδου. Τέλος πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το φιλέτο κοτόπουλου.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και ανάβοντας το μάτι της κουζίνας μας στα 2/3 της δύναμης του, τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά για 10-15 λεπτά της ώρας (επειδή θέλουμε το κοτόπουλο μας να έχει γεύση τηγανητού και όχι βραστού). Προσθέτουμε το αλάτι και σβήνουμε με το ούζο. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τα πουμαρό, τα μπαχαρικά, το ταμπάσκο, την κάπαρη, τα λαχανικά μας και μισό λίτρο καυτό νερό. Βράζουμε το φαγητό μας με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να βράσουν οι πιπεριές και τα κολοκύθια μας.