1 μέτριο κοτόπουλο (στα οκτώ (8))
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια μικρά (μωρά)
3 καρότα
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλυτζάνι του καφέ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
Σωτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ένα ωραίο ροδαλό χρώμα και το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και 3 ποτήρια ζεστό νερό στα οποία (αν επιθυμούμε) διαλύουμε το ζωμό λαχανικών, και το αφήνουμε να βράσει για ένα 10λεπτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα, αν είναι μικρά στο μέγεθος του δείκτη σας, και σε κομμάτια αν είναι μεγαλύτερα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να μαγειρευτούν για άλλα 20 λεπτά. Για να ανακατέψετε απλώς ανακινήστε την κατσαρόλα αλλιώς θα διαλυθούν τα κολοκυθάκια. Μόλις γίνει το φαγητό μας απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε προσεκτικά το ζωμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στο αυγόκομα. Χτυπάμε καλά 2 αυγά με λίγο λεμόνι στο οποίο έχουμε προσθέσει 2 κουταλιές κορν φλάουερ (νισεστέ) για να μην κόψει. Ρίχνουμε το χλιαρό ζωμό κάνοντας μία υπέροχη παχύρρευστη σάλτσα με την οποία περιχύνουμε το φαγητό μας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα λατρέψετε τα κολοκυθάκια και τη γλύκα τους.
Την Καλαματιανή αυτή συνταγή μας έστειλε η Κατερίνα Δώρη – Γαγανέλη, και την ευχαριστούμε πολύ!