Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1/2 κιλό χυλοπίτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
1 π.κ. κρασί λευκό
2 ντομάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλού μας. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας το κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια να τσιγαριστεί κι εκείνο, καθώς και το σκορδάκι μας αλλά και το πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και όταν τσιγαριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί μας. Τρίβουμε τις ντομάτες μας και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μας αφού εξατμιστεί το αλκοόλ από το φαγητό μας. Επίσης προσθέτουμε μπαχάρι, πιπέρι, δάφνη και αλάτι. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει. Κατόπιν αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα μας, προσθέτουμε τις χυλοπίτες μας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε λίγο βραστό νερό. Σε πέντε λεπτά και οι χυλοπίτες μας είναι έτοιμες.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο