Υλικά:
1 κοτόπουλο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Φρέσκια ρίγανη
2 λεμόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Πατατούλες
2 κλωναράκια θυμάρι
Εκτέλεση:
Για ένα ταψί κουζίνας θα χρειασθούμε και μία κούπα νερό. Αναμιγνύουμε το λάδι με τα αλατοπίπερα, το χυμό λεμονιών, την μουστάρδα, την ρίγανη και το θυμάρι. Με αυτό το μείγμα αλείφουμε μέσα έξω το κοτόπουλο και τις πατατούλες. Στο εσωτερικό του κοτόπουλου βάζουμε μια φετούλα λεμονιού. Προσθέτουμε το νεράκι και ψήνουμε σε δυνατή θερμοκρασία για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Μυστικό για νόστιμο κοτόπουλο: το ξεπλένουμε με ξύδι και μετά με νερό.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η μαμά Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.