1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο μερίδες
5 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
Χυμό 2 μεγάλων λεμονιών
Λάδι
Ρίγανη αρκετή
Αλάτι
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί λίγο σε χαμηλή φωτιά και περνάμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, να ξανθίνουν. Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και βάζουμε αμέσως μέσα το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να βράσει στο χυμό του λεμονιού. Προσθέτουμε ανάλογο νερό, μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, και λίγο αλάτι ακόμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε και τις πατάτες. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει καλά όλο μαζί και προς το τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να δέσει και η σάλτσα. Είναι παλιά συνταγή και πεντανόστιμη!!!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ρένα και την ευχαριστούμε πολύ.