1 κοτόπουλο με τα εντόσθια του
1 σκέπη αρνιού
Λίγο κεφαλοτύρι
Πατάτες μικρές στρογγυλές
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω. Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τα εντόσθια του ψιλοκομμένα, το κεφαλοτύρι σε κομματάκια και το τυλίγουμε στη σκέπη του αρνιού. Στρώνουμε τις πατάτες στο κάτω μέρος του πήλινου σκεύους, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε από πάνω το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε για δυο ώρες στους 200 βαθμούς.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!