1 κοτόπουλο χωριάτικο
Φρέσκια ντομάτα ή 2 κουτάκια κονκασέ
1 καρότο τριμμένο
3 κλωναράκια σέλινο
1/2 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο
Μείγμα από διάφορα πιπέρια (όσο θέλετε εσείς)
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό
2 νεροπότηρα ρετσίνα άσπρη
2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
Χυλοπίτες χωριάτικες (υπολογίστε ένα πιάτο για κάθε άτομο που θα φάει)
Καψαλίζουμε το κοτόπουλο και το πλένουμε πολύ καλά. Το τεμαχίζουμε και το πασπαλίζουμε με το μείγμα πιπεριών το θυμάρι και το κρεμμύδι και το βάζετε σε ένα ταψί για 2 ώρες αφού έχετε ρίξει από πάνω τη ρετσίνα για να μαριναριστεί. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει, στραγγίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε να ροδίσει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο και το ροδίζουμε για ένα λεπτό, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα εκτός, από τις πιπεριές, σβήνουμε με τη μαρινάδα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά ρίχνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
Βράζουμε τις χυλοπίτες με λίγο λάδι μέσα στο νερό, τις στραγγίζουμε και τις καίμε με ελαιόλαδο.
Σερβίρεται ζεστό και οι χυλοπίτες να έχουν μυζήθρα χωριάτικη ψιλοτριμμένη και από πάνω στο κοτόπουλο.
Είναι ένα εύγευστο καλαματιανό πιάτο.
Καλή σας όρεξη.
Την Καλαματιανή αυτή συνταγή μας έστειλε η Γιώτα Σταθοπούλου, και την ευχαριστούμε πολύ!