1 κοτόπουλο στήθος φιλέτο σε κύβους
1 κρασοπότηρο κονιάκ
1 κρασοπότηρο κρασί
2 πράσινες πιπεριές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουτί μανιτάρια φρέσκα
1 μέτρια ντοματούλα σε κύβους
1 πρέζα εστραγκόν (τάραγκον σκόνη ή φύλλα)
Λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλου
Ελαιόλαδο
Τσιγαρίζουμε το φιλέτο κοτόπουλου με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κονιάκ γύρω γύρω και το ανάβουμε με ένα σπίρτο. Μόλις σβήσει το τραβάμε από τη φωτιά και παίρνουμε το κοτόπουλο. Μέσα στο ζουμάκι ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και την ντοματούλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το εστραγκόν, το κρασί και ένα κύβο κότας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει και να γίνει μελάτο και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (προαιρετικά). Και το κοτόπουλο μπρίτις είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλαν η Θάλεια και η Όλγα, τις οποίες και ευχαριστούμε πολύ!