Δαμάσκηνα (αποξηραμένα)
Μήλα
Αχλάδια
Πορτοκάλια
Σταφίδες
Κράνμπερι
Χυμός λεμονιού
Κανέλα
Μοσχοκάρυδο
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και ένα φλυτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε μισό κιλό αποξηραμένα δαμάσκηνα, κόβουμε καρεδάκια 4 μήλα, κόβουμε 2 αχλάδια, δύο πορτοκάλια, δύο χούφτες σταφίδες, δύο χούφτες κράνμπερι, βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Τα φρούτα λόγο της υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη θα δέσουν την κομπόστα, οπότε δεν χρειάζεται να βάλετε ζάχαρη. Αφήνουμε τα φρούτα να βράσουν 1,5 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Ένα πραγματικά υγιεινό γλύκισμα που το αγαπούν μικροί μεγάλοι. Μια καλή και γλυκιά μέρα σε όλους.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.