Υλικά:
1 κιλό μήλα φιρίκια
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και βάζουμε τα μήλα σε ένα λεκανάκι με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μη μαυρίσουν. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3 φλιτζάνια νερό, την ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα από το λεμόνι. Προσθέτουμε και τα μήλα και ανεβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις τα μήλα μας μαλακώσουν, τα βγάζουμε σε γυάλινο βάζο ενώ συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού. Μόλις «δέσει» το σιρόπι, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα του λεμονιού και το ρίχνουμε στο βάζο με τα μήλα. Η κομπόστα μήλου είναι έτοιμη και διατηρείται για καιρό.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.