Υλικά:
1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1/2 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 1/2 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη, τα κυδώνια και τη φλούδα του λεμονιού. Βράζουμε τη κομπόστα μας έως ότου τα κυδώνια μαλακώσουν καλά. Αφαιρούμε τα κυδώνια με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε γυάλινο δοχείο με σκέπασμα. Συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού και όταν αυτό δέσει, αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και περιχύνουμε τα κυδώνια μας.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.