Υλικά:
1 κιλό αχλάδια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 λεμόνι
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε στα δύο. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και βάζουμε τα αχλάδια σε ένα λεκανάκι με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει λίγο χυμό λεμονιού ώστε να μη μαυρίσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια, 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού. Ανεβάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε τη κομπόστα μας να βράσει έως ότου τα αχλάδια γίνουν μαλακά. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την βανίλια, ανακατεύουμε απαλά για να μην χάσουν τα αχλάδια το σχήμα τους και όταν κρυώσει βάζουμε την κομπόστα σε γυάλινο αεροστεγές βάζο.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.