1 1/2 κιλό κόκκινο κολοκύθι
4 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
2 κλωνάρια σέλερι
2 εκατοστά τζίντζερ
2 ξινόμηλα
4 κουταλιές βούτυρο
2 κύβους ζωμό νοστιμιάς
1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
4 μπαγιάτικες φέτες ψωμί του τοστ
250 γρ. μπέικον
Λίγο Βιτάμ
Λίγο μαϊντανό
Μία σκελίδα σκόρδο
Καθαρίζουμε προσεκτικά την κολοκύθα από το σκληρό εξωτερικό φλοιό της και τα σπόρια που έχει εσωτερικά και την κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το σέλερι, τα ξινόμηλα και τα χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τους κύβους σε ένα κι ένα τέταρτο λίτρου νερό και το διατηρούμε βραστό. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα, τα ξινόμηλα, το σέλερι, την κολοκύθα και τον καυτό ζώμο και βράζουμε για μισή ώρα. Ωστόσο λιώνουμε τη σκελίδα σκόρδου και την ανακατεύουμε με λίγο Βιτάμ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στο Βιτάμ. Απλώνουμε στις φέτες ψωμιού του τοστ το μείγμα του Βιτάμ κι απ’ τις δυο πλευρές. Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπέικον ψιλοκομμένο. Το αφαιρούμε και βάζουμε στο τηγανάκι τις φέτες του τοστ κομμένες σε τετράγωνα. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και τα κρουτόν μας είναι έτοιμα. Στην κατσαρόλα πολτοποιούμε τα λαχανικά με το μπαστούνι κοπής, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μπέικον και κρουτόν σαν γαρνιτούρα.