2 κιλά κολοκύθια
2 φλυτζάνες λάδι
4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
2 καλές χούφτες παξιμάδι κριθαρένιο τριμμένο στο μούλτι
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για τη ζύμη (για φύλλο):
1 κιλό αλεύρι
2 κουταλάκια αλάτι
1 κρασοπότηρο τσικουδιά
1 φλιτζανακι του καφέ λάδι
Νερό χλιαρό όσο πάρει για μαλακή ζύμη
Φτιάχνω πρώτα τη ζύμη και την αφήνω σκεπασμένη στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο ταψί ξύνω τα κολοκύθια να είναι καλά πλυμένα και σκουπισμένα και αφού τα αλατίσω τα αφήνω μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν τα στύβω καλά και σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι, τα κρεμμύδια, το δυόσμο και τα κολοκύθια και τα αφήνω να τσιγαριστούν πολύ καλά. Μην φοβηθείτε ότι θα σας κολλήσουν γιατί θα βγάλουν πολλά υγρά. Προσθέτω κατόπιν και αλάτι με πιπέρι καθώς και τις 2 χούφτες το παξιμάδι. Ανακατεύω πολύ καλά.
Ανοίγω σε φύλλο τη ζύμη και φτιάχνω τα πιτάκια βάζοντας 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε πιτάκι. Τηγανίζω σε ελαιόλαδο και έτοιμα για φάγωμα. Καλή σας επιτυχία.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!