Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Κολοκυθάκια
Καρότα
Κρεμμύδια
Τυρί φέτα
Αυγά
Τραχανά
Λίγο δυόσμο ξερό
Φύλλο
Βούτυρο
Σουσάμι
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα και τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε ένα τρυπητό να βγάλουν τα πολλά υγρά τους. Κατόπιν τα στύβουμε πολύ καλά μέσα στις χούφτες μας και τα βάζουμε σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε τυρί φέτα τριμμένη, ένα αυγό, τραχανά, πιπέρι, λίγο λάδι, λίγο δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί έχουμε απλώσει το χειροποίητο (κατά προτίμηση) φύλλο μας και πάνω του απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση της πίτας μας. Διπλώνουμε το φύλλο μας προς τα μέσα. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, διπλώνουμε κάτω από την πίτα, βουτυρώνουμε την επιφάνεια. Την χαράζουμε με ένα μαχαίρι, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και την σταυρώνουμε. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 160 και ψήνουμε για 40 λεπτά της ώρας. Κατόπιν ανεβάζουμε την θερμοκρασία ξανά στους 180 και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!