1 1/2 κιλό κολοκύθια
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
10 κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα (εάν μπορούμε να βρούμε)
4 αυγά
Λίγο γάλα
1/2 κούπα τραχανά
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Υλικά για 2 φύλλα:
Αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό)
Λίγο λάδι
Αλάτι
Νερό
1. Τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκύθια από το προηγούμενο βράδυ τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για να φύγουν τα υγρά τους.
2. Την άλλη μέρα προσθέτουμε το γάλα, τον τραχανά, το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τα λουλούδια και τα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε ελαφρά.
3. Αφήνουμε τη γέμιση στο ψυγείο και φτιάχνουμε τη ζύμη για τα φύλλα την οποία σκεπάζουμε με μια πετσέτα επί μία ώρα και μετά ανοίγουμε τα φύλλα.
4. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε την γέμισή μας, την απλώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη παντού, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε καλά, ρίχνουμε και λίγο σουσάμι, την τρυπάμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη και την ευχαριστούμε πολύ.