1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
4 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Διαλέγουμε τα χόρτα μας, κρατώντας τα τρυφερά φύλλα της κολοκυθιάς και κάποια μικρά κολοκυθάκια. Η κολοκυθιά πρέπει να είναι πολίτικη, αυτή δηλαδή που βγάζει τις μεγάλες κολοκύθες. Αφαιρούμε τις ίνες που υπάρχουν στο κοτσάνι και κρατούμε τα πιο τρυφερά μέρη. Πλένουμε τους κολοκυθοκορφάδες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου κομμένες σε σχετικά μεγάλες ροδέλες. Μόλις τσιγαριστούν βάζουμε τις κολοκυθοκορφάδες και ανακατεύουμε προσεχτικά σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν προσθέτουμε νερό αλλά ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για να μην αρπάξει το φαγητό μας και περιμένουμε να βγάλουν τα χόρτα τα δικά τους υγρά. Σε τρία τέταρτα περίπου οι κολοκυθοκορφάδες είναι έτοιμοι.