4 μέτρια κολοκύθια
Μισό μάτσο άνηθο
Ένα αβγό
Ελαιόλαδο
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να αφήσουν τα υγρά τους. Κόβουμε σε μικρά καρέ το κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε ένα μπωλ προσθέτοντας το τριμμένο κολοκύθι, το αβγό και τον ψιλοκομμένο άνιθο. Προσθέτουμε και το αλεύρι φτιάχνοντας ένα συμπαγή χυλό.
Ζεσταίνουμε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε από το μίγμα μας μισή κουταλιά και την αφήνουμε να πέσει στο τηγάνι.
Προσοχή μην είναι πολύ δυνατή η φωτιά γιατί δεν θα τηγανιστούν από μέσα. Τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές και μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε σε πιατέλα στρώνοντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Συνδυάζονται τέλεια με ελιές και ουζάκι.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Βαγγέλης Μιχαλούδης, και τον ευχαριστούμε πολύ.