4 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη
6 κουταλιές φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1-2 κουταλιές φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι περίπου
8 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Αλατίζουμε καλά το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά για μισή τουλάχιστον ώρα. Μετά στραγγίζουμε εκ νέου στύβοντας ανάμεσα στις παλάμες μας το κολοκύθι. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα κολοκύθια, τη φέτα, τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα καλά. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που να μην είναι ρευστό (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ή φρυγανιά). Βάζουμε σε τηγάνι λάδι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα για τους κολοκυθοκεφτέδες. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά τους μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ελένη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!