Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
20 κολοκυθοανθούς
20 κ.σ. ρύζι νυχάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
2 ντομάτες τριμμένες
6 ντομάτες ολόκληρες
3 – 4 κολοκυθάκια
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βγάζουμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοανθούς μας και τους μουλιάζουμε σε λίγο νεράκι με λίγο ξύδι για να πλυθούν. Πλένουμε το ρύζι μας και ανάβουμε το φούρνο μας για να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Εντωμεταξύ κόβουμε τα κολοκυθάκια μας σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι να μαραθούν λίγο. Στη συνέχεια τρίβουμε τα σκορδάκια μας στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γέμισή μας σε μια μπασίνα. Εκεί προσθέτουμε το ρύζι μας, τη τριμμένη ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με τη γέμιση αυτή, γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς μας, τις έξι ντομάτες που έχουμε αδειάσει και τα τοποθετούμε όλα τακτικά και σφικτά σε ένα ταψί. Ρίχνουμε ελαιόλαδο από πάνω τους, λίγο νεράκι, σταυρώνουμε το φαγητό μας και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!