9-10 μεσαία προς μεγάλα κολοκύθια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 πιπεριές κέρατο
2 κρεμμύδια ξερά
9 λιαστές ντομάτες
200γρ. πασάτα ντομάτας
Λίγο θυμάρι αποξηραμένο
Λίγη μαντζουράνα αποξηραμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τα κολοκύθια μας και τα κόβουμε σε κύβους 1 1/2 – 2 εκατοστών. Καθαρίζουμε και κόβουμε καρέ τα κρεμμύδια μας. Πλένουμε, αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τις πιπεριές μας. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε αυτό τον κιμά. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, μαζί με 1/2 λίτρο καυτό νερό. Βράζουμε για μία ώρα και κάτι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που, πιο συχνά προς το τέλος του μαγειρέματος.
Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει και άναλο, αφαιρώντας τελείως το αλάτι και αυξάνοντας τις ποσότητες της μαντζουράνας και του θυμαριού.