Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
10 κολοκύθια χοντρά
500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 καρότα τριμμένα
200γρ. ρύζι νυχάκι
2 αυγά
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Δάφνη
Υλικά για το αυγολέμονο:
2 αυγά
3 λεμόνια
Λίγο αλεύρι
Αδειάζουμε τα κολοκύθια μας με το ειδικό εργαλείο. Τη σάρκα τους την κρατάμε για άλλη συνταγή (κολοκυθόπιτα). Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη μας. Κατόπιν ρίχνουμε το κιμά, το ρύζι, 2 αυγά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο άνηθο και ξαναζυμώνουμε καλά. Με το μείγμα μας αυτό γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τοποθετούμε τακτικά τα γεμισμένα κολοκύθια. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα κολοκύθια μας, ελαιόλαδο, δάφνη, αλατοπίπερο και βράζουμε για 45 λεπτά. Αν μας μείνει γέμιση, την πλάθουμε γιουβαρλάκια, την αλευρώνουμε και ένα τέταρτο πριν γίνουν τα κολοκυθάκια μας τα ρίχνουμε κι εκείνα στη κατσαρόλα να βράσουν.
Για το αυγολέμονο: Σε μια κατσαρόλα βγάζουμε το ζουμάκι που έβρασαν τα γεμιστά κολοκύθια μας. Σπάμε σε ένα μπωλάκι τα 2 αυγά μας, τα χτυπάμε λίγο με τον αυγοδάρτη, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές αλεύρι, λίγο νερό, ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε τα κολοκύθια μας βάζοντας από πάνω τους την σάλτσα αυγολέμονο και πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο