Υλικά:
Κολοκυθάκια
Μουστάρδα ή σκόνη μουστάρδας
Μέλι
Χυμός λεμονιού
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα κολοκύθια κατά μήκος, τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα κ ρίχνουμε μουστάρδα ή σκόνη μουστάρδας, 3 κουταλιές μέλι, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι κ το χυμό από ένα λεμόνι… τα ανακατεύουμε πολύ καλά κ τα αφήνουν μία ώρα. Τα αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, βάζουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει κ τα ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα. Μόλις τα βγάλουμε ρίχνουμε λεμόνι κ μπόλικη ρίγανη.
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.