12 κολοκυθάκια
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο ακόμη
Καθαρίζουμε (αν θέλουμε να γίνει προς το κίτρινο ο πουρές μας αφαιρούμε το περισσότερο πράσινο μέρος τους), πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα σιγοβράζουμε σε λίγο νερό, μέτρια φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις πολτοποιούμε και τις σωτάρουμε στο ελαιόλαδο για ελάχιστο χρόνο. Στραγγίζουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα πολτοποιούμε και τους προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε ζεστό τον πουρέ κολοκυθιού ρίχνοντας λίιιιιιγο ελαιόλαδο ακόμη πάνω του και τον απολαμβάνουμε σαν ελαφρύ συνοδευτικό σε κρέας, πουλερικά, ψάρια ή ακόμη και ρύζι.