6 κολοκυθάκια
6 πατατούλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα βράζουμε αφήνοντάς τα όμως να «κρατάνε» λίγο (να μην έχουν μαλακώσει εντελώς). Αφήνουμε τα λαχανικά μας να κρυώσουν και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα σκόρδα λιωμένα καθώς και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να φτιάξουν ένα ντρέσινγκ. Με αυτό το dressing περιχύνουμε τα βρασμένα λαχανικά μας και σερβίρουμε.
Αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για τις ζεστές μέρες καθώς επίσης και για ένα ελαφρύ και διαιτητικό πιάτο μιας και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι με 2% λιπαρά ή ακόμη και εντελώς άπαχο.
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η Χριστίνα Κ., και την ευχαριστούμε πολύ.