Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό κολοκυθάκια (περίπου 2-3 για κάθε άτομο)
3 Ντομάτες μεγάλες (ή 5-6 μικρές ντομάτες)
500 γρ. Ρύζι νυχάκι
1 ματσάκι Μάραθο
2 Κρεμμύδια
2-3 σκ. Σκόρδο
άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λεμόνι
Πλύνετε και ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Σωτάρετε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο.
Τρίψτε τις ντομάτες και προσθέστε τις στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το σκόρδο στο μείγμα.
Ενσωματώστε τον μάραθο στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε νερό στην κατσαρόλα, φροντίζοντας η στάθμη του νερού να είναι κατάλληλη για το ρύζι.
Περιμένετε 5 λεπτά πριν προσθέσετε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα για να μην λιώσουν.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα.
Μην ανακατέψετε ξανά την κατσαρόλα, αλλά κουνήστε την απαλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
Μαγειρέψτε το πιάτο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο.
Σερβίρετε το πιάτο και απολαύστε τη νοστιμιά του.
Σερβίρετε το πιάτο ζεστό, περιχυμένο με λίγο χυμό λεμονιού.
Δοκιμάστε το δεν θα χάσετε!
ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ
#κολοκυθακιαμεμαραθοκαιρυζι #κολοκυθακιαμεμαραθο #κολοκυθακια #kolokithi #kolokithakia #kolokithakiamemarathokairizi
Χαίρετε! Πόσος καιρός πέρασε ούτε εγώ θυμάμαι. Είχαμε καιρό να συναντηθούμε, είχαμε καιρό να τα πούμε, πέρασαν τα Χριστούγεννα, πέρασαν οι γιορτές, καθυστερήσαμε λιγάκι, εγώ δεν σας ξεχνώ, πάντα σας αγαπώ, πάντα σας μνημονεύω, πάντα σας έχω στην καρδιά μου και έχουμε και αυτή την ιδιαίτερη επικοινωνία που έχουμε μαζί. Είμαστε λοιπόν πάλι εδώ πέρα, όμορφα, ταπεινά και ήρεμα, όπως έχουμε συνηθίσει εδώ στον Άγιο Παρθένιο να κάνουμε και έτσι όπως έχετε συνηθίσει και εσείς. Φτάσαμε στην Άνοιξη, στην πιο όμορφη περίοδο του χρόνου, στην πιο νόστιμη περίοδο του χρόνου, που είναι γεμάτη μυρωδιές, γεμάτη λαχανικά, γεμάτη χορταρικά και μπορούμε να φτιάχνουμε τα καλύτερα και νοστιμότερα φαγητά και πίτες.
Είναι η ώρα λοιπόν που αρχίζουν και βγαίνουν σιγά σιγά αυτά εδώ τα όμορφα, τα τρυφερά, τα μικρά κολοκυθάκια. Αυτά τα οποία τρώγονται και έτσι, μπορείς να τα φας και έτσι σκέτα ή να τα βράσεις με λίγο λαδάκι και είναι υπέροχα. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πάρα πολύ νόστιμο φαγητό, απλό, ταπεινό και μέσα από την ταπεινότητά του βγαίνει όλη αυτή η νοστιμιά. Το ίδιο ακριβώς φαγητό μπορείτε να το κάνετε και αλάδωτο. Με τη διαδικασία που σας έχω δείξει με τη ζάχαρη, μπορείτε να κάνετε το αλάδωτο φαγητό. Τώρα θα βάλουμε λαδάκι εμείς εδώ πέρα γιατί θα φάνε αρκετοί και πάμε να φτιάξουμε ένα όμορφο φαγητό το οποίο λέγεται κολοκυθάκια με μάραθο και ρύζι ο μάραθος είναι το ξαδερφάκι του άνηθου είναι αυτό το νόστιμο φυτό το οποίο μοσχοβολάει φρεσκάδα και ούζο πάμε να ανάψουμε σιγά σιγά το μάτι μας εδώ βάζω την κατσαρόλα μου θα βάλω και το λαδάκι μου να κάψει απλά πράγματα πάλι εδώ πέρα όπως έχουμε συνηθίσει δεν χρειάζονται πολλά λίγα και απλά και πάμε να κόψουμε τα έχω εδώ γιατί θέλω να σας δείξω ότι δεν θα χρειαστούμε σχεδόν τίποτα μόνο ένα τρίφτη για να τρίψουμε τις ντομάτες θέλουμε χοντροκομμένα τα κρεμμύδια γιατί θέλουμε να τα νιώθουμε μέσα στο κομμένα τα κρεμμύδια γιατί θέλουμε να τα νιώθουμε μέσα στο φαγητό τα κολοκύθια δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση το ξέρετε αυτό, οπότε νοστιμιά στο φαγητό μας θα δώσουν τα κρεμμύδια, οι ντομάτες οι οποίες σιγά σιγά αρχίζουν και παίρνουν την τιμητική τους και έχουν αυτή την εξαίσια μυρωδιά και γεύση και ο μάραθος φυσικά αλλά και το σκορδάκι μας που θα αρωματίσουν το φαγητό μας και θα μας δώσουν μια όμορφη γεύση οπότε τα θέλουμε χοντροκομμένα τα κρεμμύδια και είδατε από τη χαρά μου τώρα που ξανακάνουμε βίντεο ξέχασα να σας πω με τι υλικά θα φτιάξουμε αυτό το φαγητό θα χρειαστούμε λοιπόν αυτά τα μικρά τρυφερά κολοκυθάκια θα χρειαστούμε 2-3 κρεμμύδια ξερά 5-6 ντοματούλες μισό κιλό ρύζι νυχάκι ένα ματσάκι μάραθο λίγο σκόρδο αλατάκι, πιπεράκι και ελαιόλαδο και σας είπα στην περίπτωση που θέλετε να το κάνετε αλάδωτο αυτό το φαγητό θα κάνετε την τεχνική με τη ζάχαρη όπως σας έχω δείξει για να καλύπτετε η λιπαρή ουσία και το λάδι μας πίσω, νομίζω παράκαψε θα το κλείσω γιατί θα καούν τα κρεμμύδια μα το βάλω βλέπετε δεν τα θέλω μικρά, τα θέλω με γάλα για πάμε να δούμε τι κάνουμε θα αφήσω λοιπόν να μαραθεί το κρεμμυδάκι μας θα ανακατεύουμε λίγο και θα αφήσουμε και πάμε πάμε να τρίψουμε την ντομάτα γιατί τις τρίβουμε στον τρίφτη και δεν τις βάζουμε στο μπλέντερ γιατί θέλουμε να νιώθουμε και εδώ την ντομάτα θα μου πείτε και εκεί είναι διαφορετικά όμως στον τρίφτη δοκιμάστε να τις τρίψετε έτσι και θα καταλάβετε τη διαφορά που έχει στο μαγείρεμα Μοσχοβολάει η ντομάτα ήδη άρχισαν και μοσχοβολάνε αν θα φτιάξουμε και γεμιστά θα φτιάξουμε χίλια δυο φαγητά φέτος
Να σας πω τώρα που ξαναγύρισα δυο πράγματα βλέπω λοιπόν όλο αυτό το διάστημα που έλειπα διάβαζα τα σχόλιά σας γιατί πάντα τα διαβάζω να ξέρετε απλά δεν προλαβαίνω να απαντήσω σε όλους περνάει και το τρένο διαβάζω λοιπόν και τα αρνητικά και τα θετικά σχόλια και βίντεο. Και αυτό το κανάλι συντηρεί ένα ολόκληρο φιλανθρωπικό έργο. Δεν είναι ούτε για κερδοσκοπία, ούτε για να γίνουμε εμείς διάσημοι. Οπότε θα ήθελα να καταλάβετε αυτό το πράγμα. Και επίσης να βλέπετε το κανάλι Άγιος Παρθένιος στο οποίο ανεβάζουμε τις ακολουθίες και τις θείες λειτουργίες και ό,τι εκκλησιαστικό κάνουμε.
Δεν υπάρχει λοιπόν μόνο το μαγειρικό, υπάρχει και το Άγιος Παρθένιος που εκεί μπορείτε να βρίσκετε τις ακολουθίες μας.
Μυρίζει το κρεμμυδάκι. θα φτιάξουμε στην ουσία τώρα μια ωραία σαλτσούλα ελαφριά σε οποία θα βάλουμε κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και τον άνηθο να ψηθούν λίγο αυτά και μετά θα προσθέσουμε τα κολοκυθάκια μας το μάραθο συγγνώμη θα προσθέσουμε τα κολοκυθάκια μας μαζί με το ρύζι σχεδόν γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν τα βάζουμε ολόκληρα και είναι ωραία έτσι μέσα στο φαγητό αλλά και δεν θέλουμε να λιώσουν πάμε να βάλουμε και τα σκορδάκι μας πάντα το σκόρδο το βάζουμε μετά από το κρεμμύδι γιατί δεν θέλουμε να πικρίσει θα ξέρετε αυτά ο χοντροκομμένος και το σκόρδο έτσι λίγο να μαραθεί ακόμα το κρεμμυδάκι Να πάρει και τη μυρωδιά του σκόρδου Αφήνουμε να τσιγαριστεί το ρυζάκι
Λοιπόν, βρισκόμαστε στο μέσο της Σαρακοστής. Το Πάσχα φτιάχνουμε μαγειρίτσα για όλους. Το Μεγάλο Σάββατο τρώμε όλοι μαζί μαγειρίτσα, όσος κόσμος και να είναι εδώ στον Άγιο Παρθένιο. Θα φάμε όλοι μαζί μαγειρίτσα και θα μοιράσουμε και μαγειρίτσα, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Την επόμενη μέρα Κυριακή του Πάσχα θα είμαστε πάλι εδώ πέρα, ο Άγιος Παρθένιος είναι ανοιχτός εδώ και πάλι θα προσφέρουμε την αγάπη μας και ό,τι άλλο μπορούμε. Γι’ αυτό λοιπόν θέλω τη βοήθειά σας και πάλι. Απευθύνω έκκληση στην αγάπη σας και θέλω τη βοήθειά σας και τη στήριξή σας. 6989460989 και από κάτω στα σχόλια μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο εσείς θέλετε να βοηθήσετε. Ξέρετε τι κάνουμε, ξέρετε το έργο που κάνουμε, ξέρετε πού βρισκόμαστε στην Οδό Λιοσίων. Μπορείτε να έρθετε εδώ πέρα, να τα ζήσετε και να μπείτε λίγο στο κλίμα και των ημερών, αλλά και όλης αυτής της διαδικασίας που ζούμε.
Λοιπόν, θα ρίξω και την ντοματούλα τη φρέσκια. θα βάλουμε και το μάραθο και σας λέω ότι θα βάλουμε το μάραθο τώρα γιατί ο μάραθος εκτός από ότι θα είναι χοντροκομμένος πρέπει να βράσει, δεν βράζει εύκολα βλέπετε θέλουμε να είναι χοντροκομμένος που πρέπει να βράσει, δεν βράζει εύκολα βλέπετε, θέλουμε να είναι χοντροκομμένος δεν θέλουμε να είναι όπως το είπαμε τον άνηθο, πω πω μοσχοβόλησε ο τόπος, μεθυστικό άρωμα, και εγώ θα βάλω και τα κοτσάνια έτσι εδώ γιατί αυτά είναι όλο το άρωμα, τα οποία θα βράσουν και αυτά και θα είναι τρυφερά και θα δώσουν ω ως τη μια και έτσι δεν πετάμε τίποτα αυτό το φαγητό δοκιμάστε ήδη έχει αρχίσει και μοσχοβολάει όλος ο τόπος δοκιμάστε αυτό το φαγητό και θα μου πείτε θα βάλουμε αλατάκι και πιπεράκι τώρα θα αφήσουμε λίγο να ψηθεί η ντομάτα μας και μετά θα προσθέσουμε λίγο νεράκι θα αφήσουμε να βράσει ο μάραθος βλέπετε τώρα σε ποιο σημείο έχει φτάσει η σαλτσούλα μας έχει αρχίσει και δένει έχουν μαλακώσει τα κρεμμυδάκια τώρα θα ρίξουμε το ρύζι το έχουμε πλύνει θα το ρίξουμε εδώ το ρυζάκι μας και θα ρίχνουμε σιγά σιγά νερό. Θα το αφήσουμε 5 λεπτά το ρύζι και μετά από 5 λεπτά θα προσθέσουμε το κολοκυθάκι μας γιατί δεν θέλουμε να λιώσουν. Δεν ξανά ανακατεύουμε, θα ανακατεύσουμε άλλη μια φορά που θα ρίξουμε το νεράκι και μετά θα κουνάμε απλά την κατσαρόλα. το νεράκι και μετά θα κουνάμε απλά την κατσαρόλα. Θα ρίξουμε λίγο νεράκι να περάσει το πεντάλεπτο και μετά θα ρίξουμε το υπόλοιπο για να ρίξουμε και τα κολοκυθάκια μας. Το τι φαγητό έχουμε φτιάξει δεν μπορεί να σας… και δεν έχουν μπει τα κολοκυθάκια ακόμα. Το τι νοστιμιά, το τι μυρωδιά, το τι αρώματα έχουν βγει δεν φαντάζεστε λοιπόν πάμε να βάλουμε νεράκι τόσο όσο χρειάζεται για το ρύζι 1 προς 2 είναι το ρυζάκι μας έτσι δεν θέλουμε να μας βγει εκεί δεν θέλουμε λοιπόν να μας βγει το ρύζι μας λασπωμένο γι’ αυτό αγαπάω αυτή την εποχή γιατί είναι γεμάτη αρώματα γεμάτη γεύσης και είναι όλα νόστιμα, σου έρχεται να τα φας έτσι αυτά τα κολοκυθάκια δηλαδή είναι υπέροχα, δυο λεπτά βράσιμο θέλουν μέσα σε ζεστό νερό, δυο λεπτά λίγο λαδάκι, λίγη ρίγανη και λίγο ξυδάκι και είναι υπέροχα υπέροχα. Δυο λεπτά βράσιμο θέλουν μέσα σε ζεστό νερό. Δυο λεπτά. Λίγο λαδάκι, λίγη ρίγανη και λίγο ξυδάκι και είναι υπέροχα. Υπέροχα. Έχει αρχίσει και παίρνει βράση εδώ, βλέπετε. Οπότε πάμε να ρίξουμε και τα κολοκυθάκια μας. Και πάλι θα λέμε ότι είναι πίνακα στο φαγητό αυτή είναι η αγάπη στη μαγειρική και ο σεβασμός αυτά που έχουμε τώρα μπορούμε να κάνουμε που είναι ακόμα σκληρά τώρα εδώ και τέλος δεν ξανά ανακατεύουμε θα αρχίσει να βράσει μόνο που σε χαμηλή φωτιά σιγά σιγά σιγά σιγά και θα γίνει το φαγητό μας από μόνο του αφού μυρίζει όλος ο δρόμος ούζο γιατί ούζο μυρίζει ο μάραθος δεν ξέρω είναι ότι είναι μάραθος φαντάζομαι το φαγητό μας έγινε κλείσαμε το μάτι δείτε εδώ τι ωραίο δείτε τι νοστιμιά φτιάξαμε. Πάλι, φτιάξαμε πάλι ένα ωραίο και νόστιμο πιάτο. Μυρωδάτο. Θα το δοκιμάσουμε σε λιγάκι, πάμε να βγάλουμε σε ένα πιάτο. Ορίστε, αυτό είναι το φαγητό μας. Άλλο ένα πεντανόστιμο πιάτο. Και για να ολοκληρώσουμε θα βάλουμε και λίγο λεμονάκι από πάνω. Λίγο δεν θέλουμε πολύ. Και είναι υπέροχο. Και αλάδωτο να το δοκιμάσετε αυτό το φαγητό. Είναι υπέροχο. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.
Πατέρας Παρθένιος, είναι δωρεάν η εγγραφή σας. Κάντε εγγραφή, κάντε κοινοποίηση. Να γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Να φτάσουμε στις 200.000. Κοντεύουμε να φτάσουμε στις 200.000. Και να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί. Χαίρομαι να σας βλέπω. Χαίρομαι να μαθαίνω νέα σας. Χαίρομαι που μιλάμε. Σας ευχαριστώ που μιλάμε όλους. Στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, παντού από όπου μου στέλνετε μηνύματα. Να είστε καλά, να είστε ευλογημένοι. Μνημονεύω τα ονόματά σας, να ξέρετε, μνημονεύω τα ονόματά σας, να ξέρετε ότι χρειάζομαι πάντα τη βοήθειά σας. Εδώ πάντα γίνονται έργα, ακόμα ο Άγιος Παρθένος δεν έχει ολοκληρωθεί, γίνονται πάντα έργα και πάντα έχουμε και το γεύμα της αγάπης το οποίο δεν θέλω να το ξεχνάτε γιατί όσο έχουμε τόσο μαγειρεύουμε και τα πράγματα έχουμε δυσκολεύσει όπως καταλαβαίνετε και εσείς μην ξεχνάτε λοιπόν να στηρίζετε και να βοηθάτε και εσείς αυτόν τον αγώνα 6-9-89, 4-60-9-89 πάμε να δοκιμάσουμε να πάρω ένα πυρουνάκι να δοκιμάσω και εγώ. Δείτε το κολοκυθάκι. Έλα κοντά πάτερ. Έχει βράσει τόσο. Ακόμα κρατάει. Έτσι το θέλουμε. Δεν θέλουμε να λιώσει το ρυζάκι μας όσο χρειάζεται. Σαν να έχει μέσα θαλασσινά. Σαν να έχει μέσα τη θάλασσα ολόκληρη. Σαν να είσαι σε ψαροταβέρνα. Είναι τόσο νόστιμο πιάτο που δεν θα πιστεύετε ότι τρώτε κολοκύθια με ρύζι. Αυτό σας λέω μόνο. Δοκιμάστε το. Να είστε καλά.
ΑΝΘΡΩΠΕ ΑΓΑΠΑ
Για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου Αγάπης Άνθρωπε Αγάπα και τις εργασίες του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Επισκόπου Λαμψάκου
Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη!!!
Ιεραποστολική Αδελφότητα Αγίου Παρθενίου Άνθρωπε Αγάπα
Λιοσίων 301β, Αθήνα
6989460989
https://revolut.me/andreastheo23
https://www.paypal.me/andreastheo23
Ιεραποστολική Αδελφότητα Αγίου Παρθενίου Άνθρωπε Αγάπα
ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ