4-5 κολοκυθάκια φρέσκα και τρυφερά
5-6 μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Με ένα χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε το σκόρδο, αφαιρούμε το φύτρο του Και το πολτοποιούμε. Κόβουμε σε φετούλες τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Χτυπάμε για λίγα λεπτά στο μούλτι το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό του λεμονιού και ελαιόλαδο. Σε μία σακούλα τροφίμων βάζουμε τα λαχανικά και τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Κλείνουμε τη σακούλα και ανακινούμε ώστε να βραχούν τα λαχανικά μας από όλες τους τις πλευρές. Αφήνουμε τη σαλάτα μας να σταθεί στο ψυγείο για μία ωρίτσα πριν την σερβίρουμε.