12 κολοκυθάκια
1 κούπα ρύζι βρασμένο και στραγγισμένο
450γρ. πικάντικα κίτρινα τυριά τριμμένα
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος
3/4 κούπας στραγγιστό γιαούρτι
6 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι ιτάλιαν σίζιονινγκ
3/4 κούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή μαϊντανό ή άνηθο
2 κούπες κορν φλέικς (χωρίς ζάχαρη)
4 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Τρίβουμε στο οβάλ του τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλάκια αλάτι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού. Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά για δέκα περίπου λεπτά και μετά τα πιέζουμε με τις παλάμες μας να βγάλουν κι άλλα από τα υγρά τους. Θα πρέπει να είναι περίπου 4 κούπες. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τα κολοκυθάκια, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε και το ρύζι, δύο κούπες από τα τριμμένα τυριά, το σχοινόπρασο, το ιτάλιαν μίξ, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και απλώνουμε πάνω του το μείγμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Με τα χέρια μας θρυμματίζουμε τα κορν φλέικς και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας. Τέλος λιώνουμε το βούτυρο και ραντίζουμε το φαγητό μας. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για δέκα λεπτά και σερβίρουμε για να απολαύσουμε!
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε μαϊντανο, ή άνηθο ή σχοινόπρασο ανάλογα με το ποιο προτιμούμε γευστικά, η νοστιμιά του πιάτου δεν αλλάζει!