12 κολοκύθια (μέτρια)
7 ώριμες ντομάτες (μέτριες επίσης)
7 πιπεριές κέρατο
5 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο νοστιμιάς λαχανικών
1 κουτάλι θυμάρι αποξηραμένο
1 κουτάλι αλάτι
1 πρέζα (τσουπωτή) πάπρικα καυτερή
1 κουταλάκι (κοφτό) ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Πλένουμε τις ντομάτες μας και τις περνάμε από το μούλτι να γίνουν πολτός. Πλένουμε τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε ροδέλες. Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου μας σε λεπτές φετούλες. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και την ανεβάζουμε στη φωτιά με το μάτι στα 2/3 της δύναμης του. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και τα κολοκύθια μας. Ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα μέχρι να τσιγαριστούν καλά. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν (μην τα τηγανίσετε όμως). Κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί με 4 φλυτζάνια καυτό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια μας αλλά να μην λιώσουν (περίπου 1 1/2 ώρα θα χρειαστεί). Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε κολοκυθάκια με άρωμα μεσογείου!