600γρ. κολοκυθάκια
500γρ. σάλτσα ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
3 κουταλιές φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο ακόμη
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή ψίχουλα ψωμιού
1 μεγάλο αυγό
1/4 κούπας σκληρό κίτρινο τυρί τριμμένο
Μείγμα ιταλικών μυρωδικών ή κάποια μυρωδικά από αυτά
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό οβάλ του τρίφτη και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μέσα του σοτάρουμε το σκόρδο για ελάχιστο χρόνο (περίπου μισό λεπτό). Στην υψηλότερη ένταση της φωτιάς προσθέτουμε το κολοκύθι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά για περίπου 5-8 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα σουρωτήρι και όταν στραγγίξει καλά εκεί το βάζουμε σε ένα μπωλ όπου προσθέτουμε το αυγό, την τριμμένη φρυγανιά, τον βασιλικό, το μείγμα μυρωδικών, το τριμμένο σκληρό τυρί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με το μείγμα αυτό πλάθουμε σφιχτά κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά τη σάλτσα, προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά. Γαρνίρουμε με τριμμένο σκληρό τυρί ή φέτα εάν θέλουμε και απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικό, ελαφρύ και πεντανόστιμο πιάτο!