Κολοκυθάκια μέτρια
Τυρί φέτα χοντροτριμμένο ή ανθότυρο, μανούρι κ.λ.π.
Μαλακό τυρί (κασέρι, γραβιέρα, γκούντα και ότι άλλο αν θέλω)
2-3 κ.σ. λάδι
1-2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο ή ρίγανη
1 κ.σ. ζάχαρη
Πλένω καλά τα κολοκυθάκια, κόβω λίγο τα άκρα και τα ρίχνω μέσα σε βραστό νερό για 10 λεπτά περίπου να μαλακώσουν λίγο, με την ζάχαρη. Τα βγάζω με τη συρμάτινη κουτάλα και τα ρίχνω μέσα σε παγωμένο νερό. Μετά τα καθαρίζω ένα μέρος της ψίχας, να γίνουν σαν βαρκάκια. Τα αραδιάζω σε λαδωμένο ταψάκι και τα γεμίζω με το μείγμα τυριών, ανακατωμένο με τον άνηθο και την ψίχα από τα κολοκυθάκια που αφαίρεσα ψιλοκομμένη. Ψήνονται σε ζεσταμένο φούρνο στους 230 βαθμούς επί 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Ξένια Τεκτονίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!