Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
10 κολοκύθια όμοια στο μέγεθος
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
600γρ. ρύζι νυχάκι
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
6 αυγά
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Λίγα φύλλα δάφνης
Ζωμό λαχανικών
Αλεύρι
Λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αδειάζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα και με προσοχή τα κολοκυθάκια μας, με το ειδικό εργαλείο γι’ αυτή τη δουλειά. Την ψίχα την κρατάμε για να φτιάξουμε ή μια κολοκυθόπιτα ή κολοκυθοκεφτέδες.
Σε μια μεγάλη μπασίνα βάζουμε το κιμά, τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ρύζι, δύο αυγά, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και ζυμώνουμε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά μας, ρίχνοντας και λίγο νεράκι. Θέλουμε η γέμιση μας να είναι αφράτη και όχι σφικτή.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα αραδιάζουμε με τάξη σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε ζωμό, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και βράζουμε για 40 περίπου λεπτά.
Αν μας περισσέψει γέμιση, την πλάθουμε σε γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε. Όταν έχουν βράσει σχεδόν τα κολοκύθια μας, προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια και βράζουμε ακόμα για 15 με 20 λεπτά της ώρας.
Για το αυγολέμονο, σπάμε 4 αυγά, αλευράκι, λεμόνι και λίγο νεράκι σε μια μπασίνα και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ. Κατόπιν ακολουθούμε την κλασσική διαδικασία του αυγολέμονου στο ζουμί του φαγητού μας σε μια άλλη κατσαρόλα, φτιάχνοντας έτσι μαι ωραία λεμονάτη κρέμα.
Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια και τα γιουβαρλάκια μαζί με κρέμα, πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!