Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Στάρι βρασμένο και στεγνό
Φρυγανιά τριμμένη
Μπισκότα ή κουλουράκια τριμμένα
Σουσάμι καβουρδισμένο
Φουντούκια καβουρδισμένα ψιλοκομμένα
Αμύγδαλα καβουρδισμένα χωρίς φλούδα ψιλοκομμένα
Καρύδια χοντροκομμένα
Σταφίδες μαύρες
Σταφίδες ξανθές
Ζάχαρη κρυσταλλική
Ρόδι
Μαϊντανό
Κανέλα
Σε ένα μεγάλο σκεύος βάζουμε το βρασμένο και στεγνό στάρι μας. Προσθέτουμε τα φουντούκια, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη φρυγανιά, τα μπισκότα, το σουσάμι, τις σταφίδες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το ρόδι μας. Ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Προσθέτουμε και τριμμένα αν μας έχουν περισσέψει μπισκότα ή κουλούρια, καθώς και κανέλα. Ξανανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε στο σκεύος που θα τα πάμε στην εκκλησία, αφήνοντας λίγο χώρο για την ζάχαρη. Τα πατάμε καλά. Από πάνω βάζουμε τη ζάχαρη και πατάμε με μια χαρτοπετσέτα. Στολίζουμε τα κόλυβά μας, σχηματίζοντας απαραίτητα έναν σταυρό στο μέσο του σκεύους.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!