1 κόκορας 2-3 κιλά
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι
Λίγο κονιάκ
4 μέτριες ντομάτες
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Λίγες σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 φύλλα δάφνη
Χυλοπίτες
Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε και πλένουμε τον κόκορα. Τον τεμαχίζουμε σε μερίδες, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα κομμάτια στην κατσαρόλα με λίγο λάδι να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τα αφήνουμε να ξανθύνουν λίγο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα καρότα και τα σβήνουμε με το κρασί, το κονιάκ και το λεμόνι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί λίγο και μετά προσθέτουμε τις ντομάτες λιωμένες, τη δάφνη και λίγη πάπρικα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί για να μην έχει μείνει κανένα κοκαλάκι και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Αφού πάρει βράση βάζουμε τις χυλοπίτες να βράσουν (αν το ζουμί δεν αρκεί προσθέτουμε λίγο νερό αλλά πάντα ζεστό για να μην κόβουμε τον βρασμό).
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη την οποία και ευχαριστούμε πολύ!