Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κόκορας χωριάτικος
1 κιλό χυλοπίτες χωριάτικες
2 κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Δάφνη
Μπαχάρι
Μοσχοκάρυδο
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μυζήθρα τριμμένη
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κόκορά μας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πελτέ και ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας, το κρασάκι μας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 1/2 ώρα σε χαμηλή φωτιά να βράσει, προσθέτοντας λίγο νεράκι όποτε χρειάζεται. Μετά αφαιρούμε το κόκορα από την κατσαρόλα μας, ρίχνουμε τις χυλοπίτες να βράσουν και τις αφήνουμε για 6-7 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτο χυλοπίτες, κόκορα και πασπαλίζουμε με μυζήθρα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!