1250 gr μοσχάρι (ποντίκι)
3 κρεμμύδια ξερά
1 κονκασέ
6 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ετοιμάζουμε τον πουρέ πατάτας ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ!
Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε το κοκκινιστό μας: Κόβουμε το κρέας μας σε μικρές μερίδες. Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα κρεμμύδια μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά προσθέτουμε το κρέας και το γυρνάμε έτσι ώστε να τσιγαριστεί απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ) και λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το μαγειρεύουμε μέχρι που να δέσει κάπως η σάλτσα του.
Εκτός από τον εύκολο και γρήγορο πουρέ που αναφέρουμε στην αρχή της συνταγής, μπορούμε το κοκκινιστό μας να το συνοδεύσουμε με ρύζι, μακαρόνια, κτλ.