1 ντοματάκι κονκασέ
1 ντομάτα πασάτα
1 μεγάλο κρεμμύδι
250-300γρ. μανιτάρια φρέσκα
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κόκκινη πιπεριά
2 λιαστές ντομάτες
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό
2 φύλλα δάφνης
1/2 πρέζα τσίλι
2 κουταλιές ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά μας. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε για μισό λεπτό το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, δαφνόφυλλα, ένα σφηνάκι νερό, τις ντομάτες και τα μυρωδικά. Μαγειρεύουμε για μιάμιση ώρα σε σιγανή φωτιά με καπακωμένη την κατσαρόλα μας ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη να συνοδέψει τα ζυμαρικά αλλά και να χρησιμοποιηθεί σαν βάση πίτσας! Φυλάσσεται σε γυάλινο βάζο, στο ψυγείο για μία τουλάχιστον εβδομάδα.