1 1/2 κούπα κόκκινες φακές
6 πατάτες μικρές
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κούπες πράσα
2 πιπερίτσες καυτερές
4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο τζίντζερ
1 λάιμ (το ξύσμα του)
1 κουταλιά κάρυ Ταϊλάνδης (κόκκινο)
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τις φακές. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το τζίντζερ, το σκόρδο, τις καυτερές πιπερίτσες και το ξύσμα από το λάιμ για δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φακές, ανακατεύουμε, προσθέτουμε περίπου ενάμιση λίτρο βραστό νερό και τις πατάτες, τις ντομάτες και το πράσο ψιλοκομμένα. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μισοξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε τις φακές για περίπου τρία τέταρτα της ώρας. Τέλος προσθέτουμε το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι στο πιάτο μας.