5 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1-2 βανίλιες
Υλικά για την κρέμα:
4 ποτήρια γάλα
1 ποτήρι ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο βούτυρο
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά για το παντεσπάνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Κατόπιν θα φτιάξουμε την κρέμα (μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρο κουτάκι φρέσκια κρέμα γάλακτος που θα δώσει πιο φίνα γεύση στην κρέμα μας): Βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη σε ένα μπωλάκι. Έχουμε κρατήσει λίγο από το γάλα στο οποίο διαλύουμε το κορν φλάουερ με το αλεύρι. Όταν φτάσει σε βρασμό το γάλα ρίχνουμε το μίγμα του κορν φλάουερ και ανακατεύουμε συνεχώς. Σε 1 – 2 λεπτά η κρέμα είναι έτοιμη. Τότε προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος.
Η σοκολάτα μερέντα είναι η πιο εύκολη λύση για από πάνω, αλλά αν θέλουμε κάνουμε ένα σοκολατένιο γλάσο με 4 κουταλιές της σούπας βιτάμ, 1 ποτήρι ζάχαρη και 3 κουταλιές της σούπας κακάο: Ζεσταίνουμε το βιτάμ και διαλύουμε ανακατεύοντας καλά μέσα την ζάχαρη και το κακάο.
Όταν τα ετοιμάσουμε όλα, σε μια ωραία πιατέλα μας τοποθετούμε το παντεσπάνι μας το οποίο με ένα μαχαιράκι το κόβουμε οριζόντια. Κρατούμε το ένα κομμάτι για επάνω. Πρέπει να έχει κρυώσει για να βάλουμε επάνω την κρεμούλα μας. Επάνω από την κρέμα βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και εν συνεχεία βάζουμε την σοκολάτα μας.
Είναι ένα πεντανόστιμο αφράτο κωκ… που εξαφανίζεται αμέσως.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!