1 κούπα φρεσκοστυμμένου χυμού λεμονιού
3/4 κούπας ζάχαρη
4 κούπες παγωμένο νερό
1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
Παγάκια
1/2 κούπα κρυσταλλική ή άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Σε ένα μπωλ βάζουμε την ζάχαρη. Βάζουμε νερό σε ένα άλλο μπωλάκι και βουτάμε μέσα μόνο τα χείλη των ποτηριών που θα χρησιμοποιήσουμε για σερβίρισμα. Μόλις τρέξει το επιπλέον νερό τα βουτάμε μέσα στη ζάχαρη ώστε να κολλήσει πάνω τους. Τα αφήνουμε σε μέρος χωρίς υγρασία να στεγνώσουν.
Σε μπλέντερ χτυπάμε μαζί τον χυμό του λεμονιού με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς μέσα στο χυμό. Βάζουμε τον χυμό σε κανάτα, προσθέτουμε το παγωμένο νερό, τα παγάκια και τις ροδέλες του λεμονιού. Σερβίρουμε στα ποτήρια μας και η σπιτική κλασσική λεμονάδα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.