1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια (800γρ.)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι σε κυβάκια
8 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Λίγο κόκκινο καυτό πιπέρι
Λίγη πάπρικα
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξερή
1 κλωναράκι φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι
Λιώνουμε τις ντομάτες με τα χέρια μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει (περίπου 8 λεπτά). Προσθέτουμε και το σκόρδο και το ανακατεύουμε συχνότατα προσέχοντας να μην σκουρύνει πολύ. Προσθέτουμε και τις ντομάτες, το υπόλοιπο λάδι, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αφήνουμε πάνω στην σάλτσα μας το κλωνάρι του βασιλικού, καπακώνουμε την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για ένα τεταρτάκι. Αφαιρούμε το κλωνάρι του βασιλικού και σάλτσα μας είναι έτοιμη να χρησιμοποιηθεί είτε σε ζυμαρικά ή ρύζι, είτε σε πίτσες, πιτάκια ή ορεκτικά, όπου μας χρειαστεί.